Veelgestelde-vragen.jpg

Veelgestelde vragen

Hoe oud moet mijn baby zijn om aan slapen te kunnen werken?

Een slaapconsult is geschikt voor alle kinderen van 0-10 jaar. Met uitzondering van de eerste paar weken, die mogen echt in het teken staan van het welkom heten van je kindje op deze wereld, aan elkaar wennen, hechten, uitrusten en genieten. Je mag natuurlijk altijd alvast een consult boeken om goed van start te gaan, maar je gaat na een paar weken pas echt aan de slag.

Is de methode zonder te laten huilen en straffen?

Ja! De methode is responsief, legt de focus op hechting, de ontwikkeling en mogelijkheden van je kind én praktische haalbaarheid. Dit betekent maatwerk, indien nodig kleine stappen, veel liefde, goede haalbaarheid en geen tranen.

Ik woon niet in Friesland. Kan ik alsnog hulp van jou krijgen?

Jazeker. Ik werk landelijk (en zelfs wereldwijd) met digitale consulten.

Kom je ook aan huis?

Een huisbezoek is mogelijk. Reiskosten (0,30 per km) breng ik hiervoor in rekening. Stuur gerust een berichtje om te vragen naar de mogelijkheden.

Werkt het echt?

Hoewel de methode bewezen effectief is en ik sta voor kwaliteit, kun je nooit een 100% succesgarantie geven. Zo kan een onderliggende oorzaak storen, daarom krijg je in een slaapconsult ook een analyse en advies hierover. Verder valt of staat het succes met de inzet en het opvolgen van de adviezen. Het is aan jou om dit te doen, je wordt de slaapcoach en opvoedcoach van je eigen kindje.

Ik ben daarnaast niet alleen opgeleid tot slaapcoach, ik ben orthopedagoog, spiegelexpert en Life & Soul coach. Juist die combinatie zorgt ervoor dat ik ouders en hun kind weer rust en vertrouwen kan brengen.

Wat maakt een consult bij mij anders?

Het unieke aan een consult bij mij is dat slaap en het gedragsprobleem holistisch worden bekeken. Holistisch betekent voor mij dat ik kijk naar alle factoren die meespelen rondom opvoeding en slaap. Op mentaal, emotioneel, fysiek én spiritueel niveau. Daarnaast is alles maatwerk. Elk gezin is uniek.

Worden de diensten vergoed ?

Via je werkgever:
Werkgevers zijn steeds vaker bereid om aan de kosten van coaching mee te betalen. Het is aangetoond dat de medewerker door coaching beter gaat functioneren. Dit draagt bij aan de werktevredenheid en verkleint de kans op ziekteverzuim en zelfs een burn-out. Vraag je werkgever naar de mogelijkheden.

Veel werkgevers hebben bijvoorbeeld een jaarlijks budget per werknemer voor het volgen van trainingen/cursussen ter bevordering van hun vitaliteit en persoonlijke ontwikkeling. Hier valt coaching vaak onder.

Zorgverzekering:
Soms krijg ik de vraag of consulten vergoed worden via je zorgverzekering. Coaching gaat niet over ziekte of stoornissen, maar over het leren van nieuwe vaardigheden, daarom worden deze kosten meestal niet vergoed. Twijfel? Vraag het na bij je zorgverzekering.